Ykköseen!


Neljän vuoden takaisia tunnelmia tuskin kukaan enää haluaa kokea. Silloin moni vannotti seisovansa punavalkoisten värien takana, tapahtui mitä tapahtui. Niin myös tehtiin. Suruaika Myllykoskella oli käsinkosketeltava. MyPa olisi saanut tuolloinkin lisenssin Ykköseen, mutta kassa oli lopulta enemmän kuin tyhjä ja lopputuloksen kaikki muistavat.

Neljässä vuodessa Kymijoessakin ehtii vesi virrata ja vaihtua moneen kertaan. Viime aikoina nuo virtaukset ovat Myllykosken kannalta olleet varsin myötäisiä. Taajama on piristymään päin, eikä vähiten MyPan ansiosta. Kahdessa kaudessa tuhkasta Ykkösen portteja kolkuttelemaan noussut joukkue pääsi lopulta noista porteista sisään, kun Palloliitto myönsi seuralle täydennysmenettelyn kautta lisenssin Ykköseen.

Kabinettipäätöksissä toisen epäonni voi olla toisen onni, se ollaan Suomessa huomattu vähän liiankin monta kertaa viimeisien vuosien aikana. Nyt MyPa ja mylsäläiset tuntuvat kuitenkin saavan edes vähän takaisin, kun muistellaan neljän vuoden takaisia tapahtumia. Tekijät seuran taustallakin ovat suurimmaksi osaksi vaihtuneet, joten hyvä työ ansaitsee palkintonsa ja jotain kai ansaitsevat kannattajatkin, jotka ovat ottaneet paluun omakseen.

Saviniemessä voidaan elää toivekkaita, mutta maltillisia aikoja. Joukkueen runko koostuu nuorista pelaajista ja jo se on pelkästään hyvä asia. Ykkönen tuo valtavia kehitysharppauksia jo nyt ottaneille pelaajille täysin uudenlaisen haasteen. Se miten kahden viimeisen kauden aikana MyPan pelaajat ovat haasteisiin vastanneet, voidaan odotella mielenkiintoisia pelejä, maltti toki tässäkin mukana. Putoaminenkaan ei olisi mikään katastrofi vaikka siitä puhuminen tuntuisi kuinka pahalta. MyPan pelaaminen kymmenen vuoden päästä voidaan jopa laskea tärkeämmäksi asiaksi kuin paikka Ykkösessä.

MyPassa seuran perustojen rakentaminen tuntuu olevan tällä hetkellä terveellä pohjalla. Julkisuuteen on moneen kertaa annettu lausuntoja, joissa puhutaan talous edellä menemisestä ja se on hyvä merkki. Näistäkin asioista löytyy katkeria muistoja ja huono lopputulos. Valehtelisin jos väittäisin etteikö asioiden suhteellisen nopea eteneminen olisi nytkin saanut tuntemaan sisimmässä pientä varovaisuutta, mutta seuran johtokunta on loppujen lopuksi saanut vakuuttumaan itseni, että asiat ovat kunnossa.

Ja mikäpäs tässä nyt sitten on ollessa. Onhan se nyt hemmetin kiva makustella kun joukkueessa on alkavalla kaudella takavuosilta tutut nimet Huttunen ja Lindberg. Toisen polven futareiden ei kuitenkaan kannata sukunimistään suurempia paineita ottaa. Aika on uusi ja molemmat rakentakoot oman tiensä ja tarinansa.

Kaikkein tärkeintä on, että jokainen tekee hommansa punavalkoisella sydämellä. Sillä pärjää jo pitkälle kun mennään Ykköseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *