Henkinen torjuntavoitto

Peliminuutit on tällä kaudella jääneet vähiin. Loukkaantumiset ovat jälleen kerran vaivanneet ja keväisen harjoitusottelun tapahtumat eivät ole jättäneet rauhaan. Toisaalta myös vakuuttavasti maalivahtiosastoa pelastamaan tullut 17-vuotias Eetu Peltolta on ansainnut pelipaikkansa huikeilla otteilla.

Lauantaina (1.9) KJP:n B-juniorit tarvitsivat kuitenkin Eetua omaan peliinsä ja toukokuun alun jälkeen allekirjoittaneen piti olla valmiina hyppäämään tolppien väliin. Luvassa oli ensimmäinen 90 minuuttia Nelosessa.

Jos hermostuneisuuden määrällä jotain mitataan, niin epäonnistumisen riskit olivat suuremmat kuin koskaan.Jännityksen ja hermostuneisuuden taso oli samaa luokkaa kuin ennen Kolmosen debyyttiä kaudella 2015. Bussimatka Lappeenrantaan oli omalta kohdalta äärimmäisen hiljainen. Luurit päähän ja reilun tunnin verran tyhjää tuijotusta bussin ikkunasta miettien syntyjä syviä.

Valmennuksen ja joukkuekavereiden tuesta ei voinut mikään jäädä kiinni. Penkin päässä valmennusvastuuta kantanut Tomi Pakarinen valoi uskoa ennen peliä; ”Se tulee menemään hyvin kun pidät hommat yksinkertaisina. Kukaan ei pyydä ottamaan riskejä.” Tukea antoi myös Purhan puheenjohtaja Reijo ”Redo” Räästi. ”Peliminuutteja ei tältä kaudelta ole paljon, mutta kyllä tämä hoituu jo kokemuksella.” Kokeneeseen osastoon ja tähän otteluun kapteeniksi nimetty Jesse Tynni muistutti myös pelivuosien tuomasta kokemuksesta; ”Olet 25 vuotta tehnyt tätä hommaa, niin kyllä se juttu löytyy jo selkärangasta. Nyt vaan nautitaan näistä hetkistä.”

Alkulämmittelyt lievensivät pahinta hermostuneisuutta. Tuntuma oli loppujen lopuksi ihan hyvä. Ottelun alettua pahin oli ohi kun äijät etupuolella kontrolloivat hommaa. Puolustuslinjassa Joonas Vainio, Antti Sokura, Oskar Jansson ja Rudi Räästi jättivät vastustajan hyökkääjät vaille mahdollisuuksia. Lisäksi paluu sitten kauden 2015 aloituskokoonpanoon Niko Roiton kanssa toi hyvän fiiliksen.

Ensimmäiselle puoliajalle osui myös yksi huippuhetki, kun vastustaja sai kertaalleen huippupaikan aivan maalin edestä. Äärimmäisen paljon tunteita vapauttanut lähitorjunta jätti kaverin nollille. Se tunne oli jotain sellaista, että sanoin sitä ei voi kuvailla.

Lähtö oli helpompi toiselle puoliajalle. Vastustajalla oli omat paikkansa mutta harjoituskentältä Ville Lehtisen ja Tommi Kainulaisen johdolla haettu varmuus löytyi nyt pelin sisällä. Lopputuloksena oli nollapeli sekä henkilökohtaisesti henkinen torjuntavoitto kaikkien vaikeuksien jälkeen. Itse pelissä jäätiin 0-0 tulokseen.

Omat pelit olivat tämän kauden osalta tässä, sillä edessä on reilun viikon mittainen loma jolloin kauden kaksi viimeistä peliä jäävät välistä. Maalivahtiosaston suhteen ei ole kuitenkaan hätää, sillä Eetu Peltola palaa hoitamaan ruutunsa totutulla varmuudella.

Omalta osalta edessä on vielä kolmet harjoitukset ja näistä yhdet Saviniemen stadionilla tutussa ohjauksessa. Siitä käynkö loppuvuodeksi niistä harjoituksista hakemassa vain hyvän mielen vai pohjaa tulevaan jutellaan joskus myöhemmin. Tiedä sitten kenen kanssa…

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *