Meillä Räikkösen Tomppa on!

Kuva: Tuula Aronen

Jos jollekin MYPAn pelaajalle voi hyvällä omallatunnolla ojentaa sisupuukon ja työmiehen rukkaset, se on kymppipaidassa viilettävä Tomi Räikkönen. LPS-ottelussa hattutempun tehtaillut ”Tomppa”  ansaitsi onnistumisensa kun kaikki suhteutetaan jo viime ja tämän kauden aikana joukkueen eteen tehtyyn työmäärään. Niin ja se hattutempun kruunannut maali, siihen ei ihan kaikki pojat pysty.

Kun mennään muutamia vuosia ajassa taaksepäin, joukkueena oli Purha ja kymppipaidan sisällä täysin toisentyyppinen pelaaja. Kapteeninnauha kädessä, ei ihmeellisempiä puolustusvelvotteitta ja ainoana tähtäimenä tehdä maaleja liukuhihnalta. Ja kyllä niitä maaleja kieltämättä tulikin. Räikkösen nimi kyllä tiedettiin alasarjoissa hurjana maalitykkinä.

Pelasin yhden kauden Purhassa samaan aikaan ”Tompan” kanssa. Treeneissä Räikkönen oli pirun ärsyttävä vastustaja. Ennalta arvaamaton ja vedot sillä oli hemmetin kovia. Joukkuekaverina ”Tomppa” oli kuitenkin ainakin minua kohtaan yksi parhaista. Kunnioitus oli molemminpuolista ja peleistäkin pystyi juttelemaan rakentavasti. Ehdottomasti yksi kovimmista pelimiehistä, jonka kanssa olen saanut samassa jengissä pelata.

Vuodet, oikeanlainen valmennus ja asiat kentän ulkopuolella voivat muuttaa miestä. Jukka Karjalaisen valmennuksessa ”Tompasta” on kasvanut ISO joukkuepelaaja. Toki suurin muutos täytyy lähteä myös pelaajasta itsestään ja kyllähän MYPAn kymppipaidasta huokuu halu pelata futista. Mies hyökkää, mies puolustaa ja tekee jatkuvasti todella isoja asioita joukkueen eteen. Sitä on ilo katsoa.

Tämä nyt on vanhan kertausta, mutta kertaushan on opintojen äiti. Räikkösestä ja Jussi-Pekka Rämästä odoteltiin Purhassa tuhoisaa jälkeä tekevää hyökkäysosastoa. Homma ei sinivalkoisessa paidassa oikein natsannut, mutta punavalkoisessa kaikki toimii. Sulan hattuunsa tästä ottaa päävalmentaja Jukka Karjalainen. Kaksikko dominoi lopulta MYPAn paidassa Kolmosta ja nyt tehokasta jälkeä syntyy Kakkosessa asti!

Vielä näin vuosienkin jälkeen siitä hetkestä kun istuttiin Purhan pukukopissa, ”Tompan” kanssa kohtaamiset on edelleen lämminhenkisiä. Sitä pitää aina arvostaa, että joku muistaa hyvällä ja Räikköselle jos kenelle tässä suo sen, että mies saa kantaa päällään punavalkoista pelipaitaa.

Palataanpa vielä siihen LPS-ottelun huomiota herättäneeseen maaliin. Joskus on ”Tompalle” vitsinä tullut heitettyä, että kun ei äijä oikein tee muita kuin räkämaaleja. Ei tarvitse enää vitsailla. Nyt on jauhot suussa ja seuraavalla kerralla kelpaa kyllä ihan vaikka kärkkärillä vedetty maalikin.

Suuren muutoksen tehnyt mies on tuonut Saviniemen yleisölle paljon hyvää ja sitä on toivottavasti tarjolla myös jatkossa, sillä faniryhmän laulua lainatakseni: Meillä Räikkösen Tomppa on!

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *