60 vuotiaalle Purhalle

Junioriaikoina MyPassa pelatessani Inkeroisten Purha oli se pahin mahdollinen vastustaja. Ei tullut mieleenkään, että vielä joskus kantaisin sinivalkoisia värejä ja pelaisin parhaita vuosia vihollisleirissä.

Niin vain ajat muuttuu ja siinä samalla ajatuskanta. Tämän kesän jälkeen takana on neljä kautta Purhan riveissä ja kun loukkaantumisia ei lasketa, yhtään päivää en pois vaihtaisi enkä ole seuravalintaa katunut. On ollut kunnia pelata hienossa seurassa ja loistavien pelikavereiden kanssa.

Lauantai 14.7.2018 jää omiin muistoihin elämään yhtenä hienoimpana hetkenä mitä jalkapalloilu voi tarjota. Inkeroisten kentällä juhlittiin Purhan 60-vuotista taivalta pelien merkeissä. Ensin pelasivat Purhan ikämiehet ja MyPan ruutiukot ja iltapäivän päätti Purhan edustusjoukkueen ja Purha Allstarsin välinen koitos.

Päivän kovin yllätys oli ehdottomasti, että oma nimi löytyi lopulta Purha Allstarsin pelaajalistalta. Se veti nöyräksi. Samalla puolella pelanneissa purhalaisuusaste oli niin kovaa luokkaa, että oma nimi tuossa joukkueessa tuntui olevan vähän väärässä paikassa. Nopealla laskennalla neljä pelimiestä on pelannut allekirjoittaneen kanssa Purhassa samaan aikaan. Tomi Räikkönen, Tero Vahvanen, Jussi-Mikko Paju ja Remi Räästi.

Ottelussa päädyttiin lopulta hyvähenkiseen 4-4 tasapeliin. Remi Räästi piti ensimmäisellä puoliajalla itseoikeutetusti nollapelin. Nähtiinpä ottelussa myös isä-poika kohtaaminen kun Lalli Väänäsen aiheutettua rangaistuspotkun Allstarsin kapteeni Jyri ”Peltsi” Peltola asettui ampumaan pilkkua. Maalilla vastassa oli oma poika Eetu, jolle edustusjoukkuetta sarjapeleissä luotsaava Tero Vahvanen oli asettanut uhkasakoksi 50 euroa jokaisesta isän tekemästä maalista. Eetun sakkosaldoksi tuli lopulta 100 euroa kun isä-Peltsi toimitti rankkarin kahdesti maaliin. Tämä siis siksi, että rangaistuspotku jouduttiin syystä tai toisesta uusimaan.

Allstarsin henkinen selkäranka taisi sitten lopulta katketa maalivahdin vaihtoon puoliajalla kun omissa alkoi kolista urakalla. Yleensä niin nopeajalkainen ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla liukutaklauksenkin hajoamatta esittänyt Tero Vahvanen alkoi jostain syystä jäämään Atte Haapaniemen kyydistä ja lopulta nipin napin rippikoulun taakseen jättänyt Haapaniemi sekä pohkeitaan edelleen kasvattava Matias Nyström höykyttivät maaleillaan allekirjoittanutta oikein urakalla.

Nyströmkin joutui lopulta nöyrtymään kun Purha laittoi puolustuslinjaan riittävästi kokemusta. Edustusjoukkueen totaalinen ylivoimahyökkäys katkesi seinään nimeltä Aleksi ”Sir Alex” Kauppila joka vei ”Matsulta” pallon kuin sen kuuluisan tikkarin lapselta. Edes pohkeiden kasvatus tätä peliä varten ei olisi Nyströmiä auttanut Kauppilan dominoinnin edessä.

Päivä Inkeroisten urheilukentällä oli lopulta seuran arvolle sopiva. Paljon vanhoja staroja ja myös tulevaisuudessa isoja asioita futiskentällä tekeviä lupauksia. Oli kunnia-asia pelata Purha Allstarsissa ja on ollut kunnia edustaa tätä perinteikästä seuraa.

Mitä nöyrin kiitos Purhalle siitä mitä se on omalle futisuralleni antanut ja suuret onnittelut 60-vuotisesta taipaleesta. Oi Purha on!

Purha Allstarsin kokoonpano:

Remi Räästi (mv), Petri Lappalainen (mv), Jyri Peltola (C), Arttu Hyyrynen, Tero Vahvanen, Antti Saku, Antti Kauppila, Aleksi Kauppila, Jani ”Mytty” Koponen, Lasse Sankala, Jyrki Mäntylä, Tomi Räikkönen, Timo Laine, Janne Suikula, Jussi-Mikko Paju ja Olli-Pekka Paju

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *