Maalivahdilta-maalivahdille-Matias Riikosen debyytissä upeita sävyjä

MYPA:n paluu on puhuttanut. Paluu sisälsi itselleni vielä asian, joka toi koko seuran paluuseen lisää upeita sävyjä

MYPA:n valmennusjohto osoitti Regions’ Cupin ottelussa mahtavan pelisilmänsä. Joukkue johti ensimmäisen puoliajan jälkeen jo 4-0. Jukka Karjalainen ja kumppanit tekivät upean ratkaisun, kun toiselle puoliajalle maalille vaihdettiin vasta 15 vuotta täyttänyt oma kasvatti Matias Riikonen.

”Matsun” asteleminen tolppien väliin lämmitti muuten varsin viileässä ilmassa katsomossa värjötellyttä, reilusti iäkkäämpää maalivahtia. Määrätietoista työtä tehnyt nuori maalivahti sai hienon ja ansaitsemansa palkinnon.

Riikonen on esiintynyt nuorten maajoukkueleireillä. Se osoittaa sen, että töitä on tehty valtava määrä. Niihin ympyröihin ei pelkät ”joojoo-miehet” pääse. Mypalaisittain on oltava todella ylpeä, että omista junioreista löytyy kova tekijä.

                                                                Matias Riikosen debyytti oli tärkeä asia! Kuva: Rauni Pakkala

Maalivahdin kehonkieli kertoo paljon siitä, kuinka valmiina on hyppäämään tarvittaessa kehiin. Monella 15 vuotiaalla jännitys ja pelko näkyisivät helposti ulospäin hypättäessä aikuisten tasolle, mutta ”Matsulla” ne loistivat poissaolollaan. Nuori äijä näytti, että valmiina ollaan.

Vastustajan ainoan maalin moni voisi laittaa nuoren maalivahdin pikkiin. Vanha klisee oppirahojen maksusta pitää tässä kohtaa enemmän kuin paikkansa. Ne rahat eivät juuri pelkkänä penkkiveikkona liiku. Tilanteen rakentava läpikäyminen ja määrätietoinen harjoittelu takaavat sen, että seuraavalla kerralla samanlaiset pallot jäävät aivan varmasti näppeihin.

Ensimmäinen 45 minuuttia aikuisten tasolla on erinomainen steppi jatkossa. Nuoren maalivahdin käsittely ei välttämättä aina ole helppoa, mutta ”Matsun” tapauksessa näyttää ainakin siltä, että keskittyminen siihen tärkeimpään on kunnossa.

Futista enemmän ja vähemmän menestyksekkäästi tolppien välissä pelanneena, maalivahtien onnistumiset lämmittävät aina. Matias Riikosen debyytissä on kuitenkin erityisen upeita sävyjä.

Toivon vilpittömästi että nuori mies jaksaa jatkaa työntekoa. Tulee hyviä ja tulee huonoja päiviä. Jokaisella hetkellä on kuitenkin tärkeintä luottaa täysillä itseensä.

Kaikkea hyvää ”Matsu”! Edessä on loistava tulevaisuus!

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *