”Onko sopimus jo taskussa?”

Kun MYPA järjesti marraskuussa avoimia harjoituksia etsiessään pelaajia uuteen edustusjoukkueeseen, oma arvomaailma ei painostanut niihin osallistumaan. Kunto oli sanalla sanoen surkea ja osallistuminen MYPA:n edustusjoukkueen tapahtumiin olisi omassa pääkopassa kasvanut liian suureksi asiaksi.

Jos joutuisin samaan valintatilanteeseen uudestaan, päätös ei siltikään olisi myönteinen. Koko seurayhteisö on omassa sisimmässä niin suuressa asemassa, että ajatuskin pyrkimisestä sen edustusjoukkueeseen on edelleen täysin absurdi.

Silti talvella tapahtui jotain odottamatonta. Eräänä sunnuntaipäivänä puhelimeen kilahti tekstiviesti ja lähettäjä oli MYPA:n joukkueenjohtaja Harri Salo; ”Sori että tulee näin nopeasti, mutta meillä olisi treeneissä yhden maalivahdin tarve. Ehtisitkö tulla apuun näin lyhyellä varoitusajalla?” Jos joskus alle minuutissa ehti miettimään asioita moneen kertaan, niin juuri silloin oli sellainen hetki. Lopulta kamat alle vartissa kasaan ja treeneihin.

Hämmentyneen pikkupojan ja kolmekymppisen miehen sekoitus seisoi lopulta tolppien välissä MYPA:n treeneissä. Eihän se oma suorittaminen niissä treeneissä ainakaan omissa kirjoissa niin hääviä ollut, mutta treenien jälkeen lisää hämmenystä oli luvassa, kun joukkueen päävalmentaja Jukka Karjalainen pyysi juttusille; ”Mitäs jos kävisit treeneissä aina kun ehdit? Ei meillä näitä maalivahteja liikaakaan näköjään ole.” Se kortti oli sitten lopulta pakko katsoa.

Muutamissa treeneissä tuli käytyä ja kuten pahaa pelkäsin, oma pääkoppa ei pystynyt käsittelemään isoa mahdollisuutta. Yritys omaan tasoon nähden oli liian kovaa ja sitä yritystä seurasi isot virheet. Vaikka kysymys olikin ”vain” harjoituksista, jossa virheitä vielä annetaan anteeksi, itselle anteeksi antaminen oli liian vaikeaa. Lopulta aloin jo toivoa, että omalle paikalle löytyisi junioreista apua. Paikka miesten joukkueen harjoituksissa olisi todella otollinen jollekin nuorelle lupaukselle.

Treeneissä vierailuiden jälkeen on kyselty jo sopimuksesta ja miksei pelivarusteet ole päällä. Osan näistä heitoista ja tuntien ihmiset niiden takaa, kyselyt voi kuitata huumorilla, mutta osasta en voi olla läheskään yhtä varma. Vihjailut pitkästä kaudesta ja sen tuomista tapahtumista ovat hämmentäviä ja loppujen lopuksi turhia käsiteltäväksi. MYPA on sopimuksensa jo tehnyt.

Eikä MYPA:lla huolta maalivahtiosaston kanssa edes ole. Miika Korpela ja Petri Metsälä on todella kova maalivahtikaksikko Kolmoseen.

Omalta osaltani voin sanoa, että voin vain olla nöyrästi kiitollinen siitä mitä MYPA on itselleni talven aikana tarjonnut. Paikka tiedotusryhmässä on tällä hetkellä se, mikä riittää minulle enemmän kuin hyvin.

Niin ja mitä tulee kysymykseen: ”Onko sopimus jo taskussa?” Kyllä se sopimus on Inkeroisten Purhan kanssa. Kun oman pelaajauran jatko on herättänyt tyytyväisyyttä Purha-legendojen Esa Paajasen ja Japa Toikan keskinäisessä keskustelussa, niin silloin voi hyvällä omallatunnolla todeta olevansa oikeassa paikassa.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *