MYPA:n paluun suuri merkitys

Kevään tulolla ei parina viime vuotena ole ollut juurikaan suurta merkitystä, ainakaan MYPA:n edustusjoukkueen kannattajille. Saviniemen stadionilta kevään tullen häipynyt lumipeite ei ole nostanut odotusarvoja tulevaa jalkapallokautta ajatellen. Stadionkin on jotenkin omissa silmissä päässyt rapistumaan.

Eräs Kouvolan kunnanvaltuutettu julkaisi sosiaalisessa mediassa murheellisina vuosina kuvan, jossa myllykoskelaisen puutavarafirman varastona ollut telttahalli koki palovaurioita. Puhuttaessa Ankkalinnan purkamisesta pala kerrallaan iski pahoin myllykoskelaisten sisimpään. Se isku ei onneksi tuntunut vievän kuin hetkeksi ”ilmat pihalle”. Nyt tämä pieni ”gallian kylä” on herännyt jälleen taistelemaan.

Tänä keväänä on sittenkin kaikki toisin. Lenkkireittini kulkee hyvinkin usein tutun stadion ohitse ja niin oma sisimpäni kuin koko Saviniemen miljöö huokuvat uutta elämää. MYPA on tullut takaisin ja tuttu yhteisö tekee jälleen kovasti töitä, jotta stadionille saataisiin järjestettetyä onnistuneita ottelutapahtumia.

Veikkausliigan glooria on poissa, mutta se ei tunnu haittaavan ketään. Kaksi vuotta tyhjän päällä vaeltaneet mylsäläiset tuntuvat seisovan seuran takana vahvemmin kuin koskaan. Tietyn yhteisön paluulla tuntuu olevan tälle pienelle kylälle valtavan suuri merkitys. MYPA:n peleillä kun on ollut paljon muutakin merkitystä kuin pelkkä peli.

Uusien tarinoiden rakentaminen alkaa. Joukkue on rakennettu vahvasti ”oman kylän pojat” teemalla. Sihvolan Peksi on MYPA:n viimeksi pelatessa ollut parempaa kuin seksi. Nyt se rooli on tarjolla jollekin muulle. Räikkönen, Rämä, Rautakorpi tai joku muu. Päättäkää itse.

Jotain tuttuakin on onneksi pidetty mukana. Virran Arska pitää edelleen huolen pelaajistosta. Kannattajat voivat siis tutusti julistaa kesän alkaneeksi, kun Arska on laittanut shortsit jalkaan.

Kun MYPA pelaa paluunsa jälkeen ensimmäisen kilpailullisen pelinsä 8.4 Regions Cupissa, on itselläni vain yksi toive. Kunhan Vallilta kaikuu Jones Harjun tuttu ääni, kaikki on jälleen kuten ennen.

Eikö ole muuten hienoa, että keväällä ja kesällä on jälleen suuri merkitys. Lisäksi olen odottanut, että saan kirjoittaa tämän; Nähdään Saviniemessä!

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *