MnM Coaching-MYPA:n tarina maailmalle

Mika Lönnströmin muistavat kaikki MyPa:aa läheltä seuranneet vuosilta 2005-2011. Mika oli mielipiteitä jakanut persoona. Miehestä joko piti tai sitten ei voinut sietää. Itse kuulun onnekseni ensimmäiseksi mainittuun kategoriaan.

Ensivaikutelman perusteella ei ehkä olisi voinut uskoa, mutta Mikan tapaamisesta syntyi itselleni yksi parhaista ystävyyssuhteista mitä futis on tuonut mukanaan. Mikan kanssa sai helposti räjähdysalttiin tilanteen aikaan jos niin halusi, mutta omat ihmissuhdetaidot taisivat sittenkin riittää siihen, että asioita katsottiin suurimmaksi osaksi samalta kantilta.

MyPa:n vuosien jälkeen tuskin kukaan uskoi mitä tulevaisuus Lönnströmille tuo tullessaan. Ura valmentajana on ollut hyvinkin erilainen, jos asia niin voi ilmaista. Thaimaan, Malediivien ja Tansanian jalkapallosarjoissa valmentaminen ei ole suomalaiselle valmentajalle arkipäivää.Kuvahaun tulos haulle mika lönnström

Lönnström on ollut perustamassa eräänlaista valmennusryhmää MnM Coachingia. MnM Coachingin sisällä on paljon tietämystä futiksesta ja valmennuksesta eri puolilta maailmaa. En yritä selittää sen enempää koko konseptin toimintaa, jotain menee kuitenkin todennäköisesti pieleen. Mika antaa varmasti paremman vastauksen jos joku sitä haluaa kysyä.

MnM Coaching haluaa myös tuoda erilaisten jalkapalloihmisten tarinoita julkisuuteen Living football-bloginsa kautta. Lönnströmin valmennettaviinkin kuulunut ja Englannissa mm. Queens Park Rangersia edustaneen Patrick Kanyukan kaksiosaiseen haastatteluun (linkit alla) kannattaa syventyä.

”MOVING ABROAD WAS THE BEST THING THAT HAPPENED TO ME”

”YOU CAN’T WALK INTO ANY TEAM IN THAILAND. YOU HAVE TO PROVE YOURSELF”

Ihaillessani Kanyukan haastatteluja seurasi yllätys. Mika otti yhteyttä yhdessä ystävänsä Jens Raitasen kanssa uuden tarinan tiimoilta. Tilauksessa oli tarina MYPA:n noususta huipulle ja sen tuhosta. Homma rajattiin aikakaudelle joka liittyy omiin muistoihini. Raitanen hoitaisi käännöksen englanniksi, koska tarinaa haluttiin viedä Suomen rajojen ulkopuolellekin. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä.

Mika ja Jens toistelivat moneen kertaan lausetta; ”Me ei pystytä maksamaan sinulle tästä mitään korvausta.” Siihen ei ollut tarvettakaan. Minulle suurin korvaus oli se, että kaksikko luotti kirjoitustaitoihini.

Mikan kanssa luottamuksen molemminpuolisuuden tiesi. Jens Raitanen oli itselleni täysin kääntämätön kortti, mutta ei ole enää. Vaikka kasvotusten ei ollakaan tavattu, nettikeskusteluiden välillä syntynyt luottamus oli sanoinkuvaamattoman hienoa. Jens toisti projektin aikana moneen kertaan; ”Tämä on sun tekemä persoonallinen tarina MYPA:sta ei kenenkään muun!”

Arkistojen ja muistojen esiin kaivaminen on ollut yksi tunteikkaimmista projekteista, mitä MYPA:n konkurssin jälkeen on pitänyt tehdä. Projektia oli pakko luonnostella yleensä silloin kun olin yksin kotona. Tunteiden vellominen syvällä sisimmässä oli todella rajua.

Tuntien, kuukausien ja muutaman eri version yhdistelyn jälkeen syntyi tarina MYPA:n noususta, tuhosta ja jälleenrakennuksesta. Mielettömän työn lopputuloksen kaikki jotka hallitsevat englantia edes vähän alusta löytävät täältä:

MYLLYKOSKEN PALLO: FROM SUDDEN DEATH TO RESURRECTION

Suuri kiitos menee vielä kerran Mikalle ja Jensille. Tämä projekti puhdisti pöydän ja erittäin hyvällä tavalla. Oli enemmän kuin kunnia-asia olla tässä mukana.

”Jos vaan haluat, lisää kirjoitustöitä löytyy varmasti.” Sitä ei ainakaan voinut jättää epäselväksi ettenkö haluaisi. Olisi järjetöntä jättää käyttämättä tilaisuutta tutustua entistä laajemmin eri futiskulttuureihin.

Vielä loppuun haluan erityisesti toivottaa kaikkea hyvää ystävälleni Mika Lönnströmille uudelle valmentajauralle Slovakiaan. Keep up the good work!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *